Det har passerat några hundar hos oss och denna sida kommer att tillägnas dem.

Fösta hunden vi skaffade var en Groenendael som hette Yankee av Dinehlie. Han föddes 1985 i Grästorp. Anledningen till att det blev en Groenendael var att jag ville ha en brukshund men inte någon schäfer och inte någon av de riktigt kraftfulla raserna. Mats och jag hittade de Belgiska vallhundarna och fastnade för den svarta varianten. Yankee var en stor snäll nallebjörn som var snäll mot allt och alla. Han var en verklig läromästare. Med honom började jag gå kurser och sedan tävlade vi en del och han utbildades också till flygvapenhund. Yankee somnde in 1996.

yankee

Mats ville gärna ha något att träna med han också så vi beslöt att skaffa oss en hund till. Vi hade träffat på Laekenoisen på en utställning och fastnade genast för denna raggiga variant av Belgarna. Vi hade den stora turen att Anita och Hasse Nirholt som importerade den första Lakken till Sverige inte bodde så långt från oss. Kontentan av detta blev att när den första kullen föddes i Sverige 1987 så flyttade Fannyhills Concord aka Remo hem till oss. Mats gick kurser med Remo och utbildade honom till flygvapenhund men det blev senare jag som tävlade med honom. Roligare hund får man leta efter. Ack vad mycket jag lärde mig om hund av honom. Lakkarna är verkligen annorlunda mot de andra belgarna så är det bara. Hålet i mitt hjärta efter honom kommer nog aldrig riktigt att läkna. Han dog i sömnen 1997.

remo

19980 flyttade ett litet knytte in hos oss. Hennes namn var Orespray’s Belkira. Från början var jag fodervärd åt henne åt Hasse och Anita Nirholt. Hon kom ur en kull på 5 valpar som var en livmoderimport. Alla i denna kullen blev mycket bra arbets- och utställninghundar. Kira var den som var högst meriterad av dem alla och med tiden så blev hennes hela namn SUCH KORAD LP1 LP2 Tjh(patrull) Orespray’s Belkira.

Av olika anledningar så tog aldrig Hasse och Anita någon kull på henne så de skrev över henne på mig. Tankarna på att avla hade vaknat i mitt huvud och jag ansökte om kennelnamn och detta blev klart 2002. Mitt kennelprefix med Sinanju’s.

2002 föddes kennelns första kull och Kira blev  mamma för första gången, Två kullar till gav hos oss denna underbara hund. Kira var en riktig arbetsmyra som aldrig vek ner sig. Hon hade ett lugn och en säkerhet över sig som gjorde att hon alltid möttes med störrsta respekt både av andra hundar och av människor. Kira var frisk hela sitt liv och ända fram till slutet så spårade hon och vi tränade lite lydnad för att hon tyckte det var så kul. Med åren blev hörseln och synen sämre men nosen var det inget fel på. Sommaren 2013 fick hon sluta sina dagar medans hon fortfarande hade värdigheten i behåll. Kira var en otrolig mamma och gav oss 20 underbara valpar som verkligen är bra representanter för hur en allsidig, snygg, sund och mentalt bra Groenendael skall vara. Av hennes avkommor är 5 st tjänstehundar. En har tävlat SM och flera av dem är utställningschampions. Hon blev 15 år och 3 månader. Vi kommer alltid att minnas dig finaste Kira!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ur Kiras första kull sparade jag Amba-Tango och detta var meningen att bli min nästa avelstik. Nu höll hon inte måttet mentalt så jag valde att omplacera henne.

amba

Ur Kiras sista kull sparades Taiba. Jag jobbade mycket med henne och vi tävlade en del samt att även hon följde i mammas fotspår och blev patrullhund. Jag hade hittat en hanne till henne som jag ville använda men 4 dagar innan jag skulle para så fick hon sitt första EP-anfall och då gick de planerna i kras. Hennes anfall blev bara värre och värre och kom tätare. För varje anfall blev hon konstigare och jag kände att detta var ohållbart. 2012 beslutade jag mig för att det fick räcka och jag tog det tunga beslutet att låta henne somna. JAg vet att det var rätt beslut att ta men hjärtat lider fortfarande. Sov gott lilla skruttan!

Taiba